HR PARTNER CONSULTING

Az együttműködés és csapatfejlesztés lehetőségei


Az már nem újdonság, hogy egy igazán olajozottan működő csapat felállításához nem elegendő pusztán a csapattagok egyéni képességeit figyelembe venni. A hatékony együttműködés érdekében elengedhetetlen az egyének közti dinamikák, illetve kommunikációs folyamatok integrációja és fejlesztése, majd a megfelelő bizalmi szint kiépítése. Ezek a feltételek kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a tagok csapatként tudjanak dolgozni egy közös célért. 
 
Napjainkban a saját dinamika szerinti fejlődés azonban nem tud lépést tartani az egyre gyorsuló és változó környezet elvárásaival. Felmerül így a kérdés: vajon milyen módszerekkel segíthetjük a szervezetet a változó környezet kihívásai ellen vívott harcában? 

Az élményalapú együttműködést fejlesztő programjainkat elsősorban azoknak a csapatoknak ajánljuk, akik játékos módon szeretnének rálátni saját dinamikájukra. A program során a csapatok izgalmas és színes gyakorlatokon keresztül tapasztalhatják meg a közös sikereket, valamint mélyebb önismeret segítségével hatékonyabb együttműködést érnek el a hétköznapokban.

Nagycsoportos csapatépítő programjaink keretén belül akár 50-200 fős csapatok – teljes szervezetek, telephelyek – számára facilitált gyakorlatokkal biztosítjuk egymás megismerését, valamint a bizalom, kommunikáció és tudásáramlás megfelelő kiépítését. Ez a típusú csapatépítés olyan közös, pozitív élményeket ad, melyekre jóval később is építhetnek a résztvevők.

A különleges outdoor programokat főleg a nagyobb horderejű döntések, változások előtt álló csapatoknak valamint jutalomként ajánljuk. Az olyan kihívást jelentő gyakorlatok, mint a tűzön járás, nyílvessző törés és hídépítés katarktikus élményeken keresztül segítenek saját határaink feszegetésében. Ezeknek a – sokszor lehetetlennek tűnő - akadályoknak a legyőzése hosszú távon segít a motiváció és önmagunkba vetett hit megalapozásában.

Az identitás-építő, kooperáció-fejlesztő workshop-okat a célzott és gyors fejlesztés érdekében ajánljuk. Gyakori módszer az újonnan felállított, bizonytalan helyzetben lévő vagy nagyobb átalakuláson átesett csapatok esetében. Az elakadást jelentő pontok diagnosztizálása után segítünk egy egységes vízió és irány kialakításában, valamint meghatározzuk az együttműködés normáit és értékrendjét. A fő célunk egy egységes, stabil alapokon működő csapat kialakítása.

Vezetői és munkatársi team coaching programjaink azon csapatok számára ideálisak, ahol a bizalmi szint alacsony, a működés pedig kifejezetten konfliktusokkal tűzdelt. Nagyobb elakadás esetén érdemes egy mini diagnózissal feltárni a kihívásokat, majd önismereti munka segítségével reflektálni az adott helyzetre – ezáltal rendszer szinten közelítjük meg a kiváltó okokat és a lehetséges megoldásokat.

Az agilis együttműködés alapjait bemutató tréningünk akkor bizonyulnak hatékonynak, amikor az agilis működésmód és kultúra felé tervez elmozdulni a csapat. A tréning során a résztvevők megtapasztalják a magas szintű felelősségvállalás gyakorlati velejáróit, valamint megalapozzák a transzparenciát és nyílt kommunikációt.

Programjaink során minden esetben az egyedi igényeket helyezzük előtérbe – a tréning tervezése során feltérképezzük, milyen típusú tevékenység a legalkalmasabb az adott helyzet kezelésére, javítására. A megfelelő recept kialakításánál szükség esetén akár többféle képzés elemeit is vegyítjük. 

vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel