HR PARTNER CONSULTING

A jövő a folyamatosságban és a digitális megoldásokban van


A koronavírus járvány miatt a legtöbb magyar vállalkozás új kihívások elé került: egyik napról a másikra kellett megoldani a munkavállalók távmunkáját, a helyszíntől független folyamatokat, a kollégák egyéni motivációját vagy épp a zökkenőmentes kommunikációt. Egy alapvetően a digitális térben dolgozó cégnek biztosan könnyebbek a fenti feladatok – gondolhatjuk. De vajon tényleg? Vass Anita, a Loxon Solutions HR vezetője mondja el tapasztalatait.

„A Loxon Solutions egy dinamikusan fejlődő, a banki szoftverfejlesztési szférában működő, 100%-ig magyar tulajdonban lévő vállalkozás, ahol mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az innovációra, a digitális megoldásokra. Ennek okán a 2020. március 16-tól bevezetett home office első körben nem okozott operatív fennakadást, ám voltak területek, ahol némi fejtörést igen. Ilyen volt például a megkezdett képzések, fejlesztések folytatása, átgondolása.”

A Loxon Solutions és a HR Partner Consulting 2016 óta szervez közös képzéseket, tréningeket a munkatársaknak. A Future Lab névre keresztelt programsorozat interaktív előadásokat kínál soft-skill témákban, míg az egyes team coaching folyamatok az együttműködést és a mindennapi munkavégzést segítik. 

„A koronavírus kapcsán kialakult helyzetben nem volt sok időnk gondolkodni azon, hogy online folytatjuk-e a megkezdett programokat, ugyanis rögtön az első hétre egyeztetett időpontunk volt a Future Lab előadássorozat kapcsán. Azt gondoltam, egy próbát megér a virtuális térbe áthelyezés, de végül engem is meglepett az érdeklődők magas száma és a rengeteg kérdés. A siker hatására a heti rendszeresség megmaradt, csak a témákat igazítottuk a helyzethez: tippeket, módszertanokat mutatunk, melyekkel könnyebben elviselhető a jelen időszak.”

A 250 fős Loxon-csapatból átlag 40 fő vesz részt a webinárokon, illetve egyre nő a rögzített előadások visszanézési aránya is. A témák változatossága garantálja az érdeklődést, így a menedzsment is elégedett az átállással, bár alapvető cél volt, hogy a fejlesztések ne álljanak le és a megváltozott helyzetben is támogassák a kollégákat. 

„Úgy érezzük, hogy az online képzések abszolút beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, ez megmutatkozik a kollégák pozitív visszajelzéseiben is. Ennek okán a virtuális Future Lab program után a havi rendszerességű team coaching is átkerült a digitális térbe. A 10-15 fős csoportok 4-4 órában most Zoom-on tartják találkozóikat, melyek célja az együttműködés fejlesztése, a bizalom erősítése, a belső konfliktusok kibeszélése és tisztázása. Azt tapasztaljuk, hogy még ebben a speciális helyzetben is van ereje ezeknek az egyeztetéseknek.”

Avar Eszter, a HR Partner Consulting Képzés-fejlesztés üzletágának vezetője is így látja: „Óriási öröm, hogy ilyen partnerünk van, mint a Loxon Solutions, ahol elegendő nyitottság áll rendelkezésre egy ilyen speciális megoldás kipróbálására. Anitáék az elsők között álltak át az online képzésekre, és a visszajelzések alapján a munkatársak is nagyon jól fogadták a lépést. Ugyanakkor a saját kollégáimra is végtelenül büszke vagyok, hiszen ez a megváltozott helyzet tőlük is nem mindennapi praktikákat vár el, mind a bizalomépítésben, mind a kommunikációban, mind a konfliktusok kezelésében. Úgy érzem, sikerrel vettük az akadályt.”

vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel