HR PARTNER CONSULTING

Forbes interjú Ladics Vikivel


Négymillió forint kezdőtőkével, öt visszatérő kismamával megalapítani a százharmincadik HR tanácsadó céget a válság kellős közepén, nem tűnik a siker tuti receptjének. Ladics Viktória mégis meg volt győződve, hogy minőségi szakemberekkel van keresnivalója a piacon. Az általa alapított HR Partner Consulting  6 év alatt majd 200 millió árbevételt termelő, 35 embert foglalkoztató vállalkozássá nőtte ki magát.


“MONDD, MIÉRT AKARSZ te ázott kiskutyákkal dolgozni?” - kérdezte az első ügyfélszerző beszélgetések egyikén egy nagyobb cég HR vezetője, miután végig hallgatta, milyen céget alapított, és kikkel dolgozik. Ladics Viktóriának nem is volt azonnal világos, hogy a nem túl hízelgő kérdés a munkatársaira vonatkozott. A HR vezető feltételezte róluk, hogy kisgyerekes anyák lévén senkinek sem kellettek, és a HR Partner szánalomból, karitatív alapon vette fel őket. Ezek azok a helyzetek, amikor az ember ritkán tud jól reagálni, és utólag sokat emészti magát, mi is lett volna a legfrappánsabb felelet.

Vikiben a visszaúton végig dolgozott a bántó mondat, míg a frissen kibérelt irodába érve úgy nem döntött, hogy sérelmét megosztja kollégáival is. Miután bejöttek hozzá az ázott kiskutyákra nyomokban sem emlékeztető kolléganők, hamar megszületett a közös döntés, hogy beleállnak a sztereotípiákba, és bátran képviselik az előítéletek ellenkezőjét. Az azóta elért eredmények  mindenkinek igazolták, hogy a kisgyermekes szülők alkalmazása egyáltalán nem jótékonysági projekt, hanem kőkemény üzlet. Nemzetközi háttér nélkül, frissen belépőből hat év alatt három üzletágat működtető, majd kétszázmilliós árbevétel mellett 15 milliós üzleti eredményt produkáló vállalattá nőttek. 


“Biztos vagyok benne, hogy ha egy öltönyös, nyakkendős tanácsadó cég után megjelentünk mi, csupa nő, akikről kiderül, hogy kisgyerekes anyák,  felmerülhettek az ügyfélben olyan gondolatok, hogy rendelkezésre tudunk-e  állni, fogunk-e este e-mailekre válaszolni, nem áll-e le a munka, ha a tanácsadó gyereke megbetegszik. Nem tudom született-e ennek alapján döntés, de feltételezem, hogy igen” - mondta Viki irodájukban, egy sokszobás Andrássy úti lakásban.

Szükségük is van a sok szobára tárgyalónak, rendszerint ezekben interjúztatnak. "Akinek van felesége, gyereke, volt már a cégében kisgyerekes alkalmazott, az tudja, hogy ezek valós dillemmák" - folytatjuk a témát. Ezek a HR Partner Consultingnál is mindennapos, megoldandó kérdések, de éppen ezért a probléma kezelése is beépült az üzletmenetbe. Itt teljesen megszokott eset, hogy az egyik munkatárs beáll a kollégája helyett, egymásra tudják bízni a feladatokat, így tudják megoldani, hogy az ügyfélélményt  se áldozzák fel  a munka-magánélet egyensúly oltárán. "Néha már inkább nekem kell rájuk szólnom, hogy este nyolckor már ne mailezgessünk, hanem pihenjenek" - mondja erről egyik ügyfelük.


vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel