HR PARTNER CONSULTING

Mi a HR?


Mi maga a HR?

 

Manapság a HR rövidítéssel gyakorta találkozhatnak az emberek egy vállalat életében, vagy állásinterjúk kapcsán. Sokan közülük tisztában is vannak azzal, hogy a rövidítés melyik területet takarja, azonban ennek a pontos megfogalmazása és céljának részletezése már bonyodalmakat jelenthet. Most itt az alkalom, hogy a HR-rel, vagyis a human resourcessel, magyarul a humán erőforrás menedzsmenttel részletesebben is megismerkedhessenek az érdeklődők, így minden eddig hallott információ a helyére kerülhet.

 

Az emberi erőforrás menedzsment nem más, mint a szervezet emberi erőforrásainak felhasználása a vállalati célok elérése érdekében. A HR-rel kapcsolatban a leggyakoribb tévhit az, hogy sokan azt gondolják, hogy az emberi erőforrás menedzsment legfőbb célja az alkalmazottak jólétének az elérése és biztosítása. A valóság ennél sokkal összetettebb, ugyanis az emberi erőforrás menedzsment nem jóléti, hangulatjavító cél miatt működik, hanem elsősorban azért, hogy a cégek elérhessék céljaikat. Ugyanakkor ezeket a célokat csakis elégedett, motivált alkalmazottakkal lehet elérni, a munkavállalói elégedettség megfelelő szintjének biztosításában pedig fontos szerepet játszik a HR részleg.

 

Az emberi erőforrás menedzsment szakemberei úgy próbálják meg sikerre vinni az adott vállalkozást, hogy mind a munkavállalók, mind a tulajdonosok érdekeit előtérbe helyezik, és igyekeznek egyensúlyt találni a felek között. A HR szakemberek legfőbb feladata tehát az, hogy az adott szervezetet úgy segítsék a céljai elérésben, hogy ehhez jól képzett, motivált munkavállalókat biztosítanak, a jövőben pedig a munkavégzés minőségét oly módon képesek legyenek fenntartani és fejleszteni, hogy az kívánatossá tegye a szervezeten belüli alkalmazotti létet.

 

Az emberi erőforrás menedzsment végső célja az, hogy elősegítse a szervezeti szintű hatékonyságot és versenyképességet. Ha a vezetőség és az alkalmazottak is elégedettek a munkakörülményekkel, csakis sikeresek lehetnek az üzleti életben.

 

Ha kérdései lennének az emberi erőforrás menedzsmenttel kapcsolatban, vagy a céljai eléréséhez HR tanácsadásra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken! 


vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel