HR PARTNER CONSULTING

A HR és a PR vonatkozásai: mi köze egymáshoz a HR-nek és a PR-nak?


HR, azaz a Human Resources, emberi erőforrások és a PR, azaz a Public Relations, tehát közönségkapcsolatok között ma már nem is olyan éles a határvonal, mint ahogyan azt korábban tapasztaltuk. Hogyan kapcsolódik össze ma a két terület, mi dolguk van egymással?

A pozitív arculatra, a következetes márkaépítésre nemcsak kifelé, a külvilág felé van szükség, de ugyanígy befelé is. A munkavállalók számára is közvetítenie kell a cégnek azt a pozitív arculatot, amit a partnerei, az ügyfelei, a konkurencia és a közönség felé is mutat. Ha az alapok ingatagok, akkor azokra nem lehet építkezni, előbb-utóbb összedől az építmény.

A HR feladata tehát, hogy a PR-ral közösen összefogva hatékony munkát végezzen a munkáltatói márkaépítés témájában is. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a PR eszközeit felhasználva közvetítse a munkavállalók felé azt, hogy a cég, ahol dolgoznak, megbecsüli őket. Létfontosságú ennek a szemléletmódnak a kifejezése és kommunikálása, mert nem csak a már meglévő dolgozókra van hatással, de befolyásolja az új jelentkezőket is a meghirdetett pozíció megítélésében.

Ha a HR képes hatékonyan felhasználni a PR nyújtotta lehetőségeket, akkor el tudja érni, hogy a cégnek lojális, elégedett, hosszú távon is örömmel dolgozó alkalmazottakat tartson meg, valamint hasonló hozzállású, új munkaerőt toborozzon.

Tudjuk, hogy a munkáltatói márkaépítéshez is jól jön néha a külső, szakmai segítség, ezért kínáljuk fel cégünk szolgáltatásait. Forduljon hozzánk bizalommal és ismerje meg közelebbről az általunk nyújtott megoldásokat! A tapasztalt szakértőkből álló csapatunk Önnek is tud segíteni, ha a HR területen támadt problémája, szeretné fejleszteni az eddig bevett gyakorlatot, új eszközöket megismerni! A munkáltatói márkaépítés esetében szintén tudunk naprakész stratégiával, bevált módszerekkel, hasznos szakmai tanácsokkal szolgálni.

Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén és érdeklődjön a részletekről!


vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel