HR PARTNER CONSULTING

Miért fontos az onboarding?


Egy kiválasztási folyamat - vállalati és tanácsadói oldalon egyaránt - akkor tekinthető sikeresnek, ha az új kolléga megfelelően be is tud illeszkedni a szervezetbe. A megfelelő beilleszkedési folyamat elősegítése jelzi az elköteleződést a munkavállaló felé, ami kulcsfontosságú lehet a kolléga megtartásában.  


HR tanácsadókként rengetegszer szembesülünk azzal, hogy a cégek nem fektetnek elegendő időt és energiát az onboarding folyamatára – holott ezzel erőforrást spórolhatnának. Hiszen ki szeretné elölről kezdeni a megfelelő jelölt felkutatását, ha a megfelelő folyamatokkal ez elkerülhető? 


Fejvadász szolgáltatásunkat igénybevevő ügyfeleink számára díjmentesen elérhető beilleszkedési coaching szolgáltatásunk célja, hogy jelöltjeink új pozícióba és szervezetbe történő beilleszkedése maximális hatékonysággal valósuljon meg a próbaidő alatt.  


Az integrációs folyamat kulcsfontosságú eszközei a megfelelő tájékoztatás és a párbeszéd a munkáltató és munkavállaló között. Ez azt jelzi, hogy a vállalat komolyan veszi a dolgozók személyes érdeklődését és kérdéseit, valamint kiemelten odafigyel rájuk. 

A 3 alkalmas, személyes beszélgetéseken minden olyan témát érintünk, mely a beilleszkedés időszaka alatt jelöltjeink szakmai és emberi sikerességét támogatja.  

  • Első alkalommal a cél a munkakör és a kollégák megismerése, valamint a célok kitűzése a vezetővel közösen. Ennek megfelelően az új kollégával közösen konkrét lépéseket határozunk meg a sikeres beilleszkedés érdekében. 
  • Második alkalommal - a kezdeti sikerek és nehézségek feldolgozása – után a SWOT-analízis és a „quick-win”-ek összegyűjtése következik. Ezeknek megfelelően határozzuk meg következő, a sikeres beilleszkedéshez szükséges akciókat. 
  • A harmadik alkalom során a hangsúlyt a munkahely előnyeire és pozitívumaira fektetjük. Átbeszéljük az eddig megszerzett tudást és tapasztalatokat, majd közép- és hosszútávú fejlődési tervet és karriercélokat fogalmazunk meg. 


Ezek a beszélgetések természetesen szigorúan bizalmasak – attól tehát nem kell tartani, hogy a coaching során érintett témák közül olyan is eljut a vezetőkhöz, amit a munkatárs nem szeretne vagy nem egyezett bele. Probléma esetén maximum rávilágítunk, hogy érdemes lehet visszajelzést adni a vezetőnek is. 


Fontos kiemelni, hogy a beilleszkedési coaching szolgáltatásunk nem helyettesíti a céges orientációs programokat és szakmai információ átadást, hanem kiegészíti azt!


Szeretnéd, hogy a beilleszkedés a Te csapatodban is ilyen gördülékenyen menjen? Esetleg még nem találtad meg a megfelelő kollégát? Válaszd fejvadász szolgáltatásunkat, és két legyet üthetsz egy csapásra! 
vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel