HR PARTNER CONSULTING

10+1 ok, amiért kell egy jó Partner a HR-ben!


Hollandiában az üzleti élet a folyamatos kihívásokra reagálva alkotta meg az időszakos munkaerőhiány pótlására szolgáló interim-jelenlétet - egy adott feladatra, meghatározott időre és a vezetői elképzelésekhez teljes mértékben alkalmazkodva igénybe vehető szolgáltatást.

A HR Outsourcing üzletágunk a mai magyarországi igényekre ad megoldást, időszakosan pótolunk HR szakértelmet, akár interim jelleggel, akár hosszabb távon is. Az elmúlt 3 év tapasztalatával és több mint 200 sikeres projekttel a hátunk mögött összeállítottunk egy átfogó listát arról hogy mikor és milyen esetekben előnyös, ha a fenti megoldást választja cége számára.

1. Abban az esetben, amikor egy kimagasló kvalitású kolléga időszakos (gyermekvállalás, betegség, szabadság) távozása nagy hiányt okozna és azonnali, tökéletes megoldást keres.

2. Egy kolléga váratlan távozásakor - amikor egy nagy cég HR vezetője eltűnik az addig működő rendszerből és hasonló know-how-ra van szükség a folyamatos működéshez.

3. Gyors növekedéskor, ha egy nagyon konkrét HR szakmai tudással bíró munkaerőre van szüksége, de ez hiányzik cégében, mert most érték el azt a cégméretet, amit már az ügyvezető egyedül nem bír kezelni. 

4. Amikor a vezetői elvárások a hatékony és gyors üzleti fejlődést írják elő, így üzleti tanácsadóra vagy HR szakértőre lenne szüksége - azonban nincs elegendő headcount, csak némi anyagi erőforrás.

5. Abban az esetben, amikor egy adott HR folyamat megrekedt és nem áll rendelkezésre az a szakmai kompetencia, amely előrelendítheti a helyzetet - viszont nem akarnak hosszú távon egy teljes munkaidős állást létrehozni.

6. Generációváltás esetén a kisebb, családi vállalatoknál újító és a változásmenedzsmentben jártas speciális HR szakértőre van szükség.

7. Olyan projektfeladatok esetén, amelyekhez nincsen – és nem is lesz – konkrét pozíció kapcsolva, csak egy időszakos leterheltség lépett fel a szervezet életében. Pl. Digitális átállás.

8. Amikor időszerű a meglévő folyamatok újratervezése és átgondolása, egy külsős, ugyanakkor a céget jól ismerő HR szakértő jelenléte nagy segítséget jelenthet.

9. Vállalatirányítási vagy HR programra való átállás, esetleg annak frissítése közben szükség lehet az adott rendszer konkrét ismeretével rendelkező HR specialista segítségére, hogy a folyamat gyorsan és gördülékenyen történjen.

10. Startupok számára abban az esetben, ha hiányzik a HR folyamatok ismerete, vagy egy erős piaci rálátás kell emberi erőforrás oldalról az új ötletek megvalósításához.

10+1. Végül, de nem utolsó sorban a jelenlegi helyzetben (sajnos) felmerülő outplacement, azaz csoportos leépítés, vagy részleges bezárás emberi és szakmai támogatása esetén.


Amennyiben úgy érzi, Önnek is HR Outsourcing segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a szarvas.judit@hrpartnerconsulting.hu e-mail címen!

vissza
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel