HR PARTNER CONSULTING

Development center


Mit jelent?
A Development Center (DC) módszertan a belső munkatársi kompetencia-felmérések egyik eszköze, mely elsősorban fejlesztési fókuszú.
Nagyon hasznos azokban a vállalati helyzetekben, mikor a szervezetben megüresedő vezetői pozícióra (vagy ritkább esetben szenior szakértői pozícióra) belülről szeretnének előléptetni munkatársat. Általában azokban a cégkultúrákban jellemző a módszertan használata, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek az egyenlő elbírálás elvére vagy az éves teljesítmény-értékelésen túl más típusú kompetenciákat szeretnének felmérni. Olyan helyzetekben is objektivitást biztosít, mikor egy adott vezetői csoportot egy újfajta kompetencia profil szerint kívánnak fejleszteni.


A módszertannal egyszerre 6-8 résztvevőt tudunk vizsgálni egy megadott munkakörre kialakított feladatsor alapján, de igény esetén 1 főt is tudunk mérni.

A résztvevők egy egész napos DC keretein belül többféle feladaton mennek keresztül (egyéni, esettanulmány, csoportos, páros, prezentáció, tesztek, stb.), mely feladatok során a megfigyelői csoport értékeli az egyéni kompetenciáikat.


Mit nyújtunk?

  • Partnerünkkel együttműködésben és az adott munkakör alapján kidolgozzuk a DC folyamatát, tartalmát és támogatjuk gyakorlati kivitelezését.
  • Facilitátorként és megfigyelőként is részt veszünk a folyamatban.
  • Biztosítjuk, hogy olyan életszerű helyzetekben legyenek láthatóak a jelöltek, melyekben  megfigyelhetővé válnak egyéni kompetenciáik és teljesítményük előre jelezhető.
  • Betanítjuk ügyfelünk munkatársait, hogy megfigyelőként részt vehessenek a DC-n, a „több szem” elve és az objektivitás érvényesülhessen.


A DC során kidolgozott kézikönyv a megbízó tulajdonába kerül az adott munkakörre szabott feladatokkal együtt. A kompetenciák mérésére külsős szolgáltatói tesztek is igénybe vehetők, és beépíthetők a DC folyamatába.


Vállalási határidő:
15 munkanap – megbízástól a DC lebonyolításáig


E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel