HR PARTNER CONSULTING

Development center


Mit jelent?
A Development Center (DC) módszertan a belső munkatársi kompetencia-felmérések egyik eszköze, mely elsősorban fejlesztési fókuszú.
Nagyon hasznos azokban a vállalati helyzetekben, mikor a szervezetben megüresedő vezetői pozícióra (vagy ritkább esetben szenior szakértői pozícióra) belülről szeretnének előléptetni munkatársat. Általában azokban a cégkultúrákban jellemző a módszertan használata, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek az egyenlő elbírálás elvére vagy az éves teljesítmény-értékelésen túl más típusú kompetenciákat szeretnének felmérni. Olyan helyzetekben is objektivitást biztosít, mikor egy adott vezetői csoportot egy újfajta kompetencia profil szerint kívánnak fejleszteni.


Mit nyújtunk?
A módszertannal egyszerre 5-6 belső pályázót (munkatársat) tudunk vizsgálni egy megadott munkakörre szabott szimulációs feladatsor alapján.
A munkatársak egy egész napos DC keretein belül többféle feladaton mennek keresztül (egyéni, csoportos, prezentáció, szerepjáték,stb.), mely feladatok során a megfigyelői csoport (általában 4-6 megfigyelő) értékeli egyéni kompetenciáikat.


• Partnerünkkel együttműködésben és az adott munkakör alapján kidolgozzuk a DC folyamatát, tartalmát és támogatjuk gyakorlati kivitelezését.
• Facilitátorként és megfigyelőként is részt veszünk a folyamatban.
• Biztosítjuk, hogy olyan életszerű helyzetekben legyenek láthatóak a jelöltek, amelyekben megfigyelhetővé válnak egyéni kompetenciáik és teljesítményük előre jelezhető.
• Betanítjuk ügyfelünk munkatársait, hogy megfigyelőként részt vehessenek a DC-n, a „több szem” elve és az objektivitás érvényesülhessen döntéshozatalukban.


A DC kidolgozásának lépései:
1. Munkakör-profil alapján azonosítjuk a kulcskompetenciákat  szimulációs feladatokat dolgozunk ki és előkészítünk egy minden részletre kiterjedő  DC kézikönyvet
2. Felkészítő tréninget tartunk a megfigyelő munkatársak számára
3. DC nap megszervezése; 2 fő tanácsadó részvételével
4. Írásos összefoglalót készítünk a résztvevő jelöltekről
5. Igény esetén egyéni visszajelzést adunk a résztvevőknek


A DC során kidolgozott DC kézikönyv a megbízó tulajdonába kerül az adott munkakörre szabott szimulációs feladatokkal együtt.
A DC kompetenciáinak mérésére külsős szolgáltatói tesztek is igénybe vehetők és beépíthetők a DC folyamatába.


Vállalási határidő:
15 munkanap – megbízástól a DC lebonyolításáig


E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel