HR PARTNER CONSULTING

Assessment center


Mit jelent?
Az Assessment Center (AC) az olyan kiválasztási folyamatoknál igazán hasznos módszertan, amelyben a jelöltek készségeinek, képességeinek mérésén van a hangsúly és kevésbé számít a megszerzett szakmai gyakorlat, az adott területen eltöltött évek száma. Az AC használatával 70-80%-osra növelhető a felvett munkatársak beválási mutatója.
A módszertannal egyszerre 6-8 pályázót tudunk vizsgálni egy megadott munkakörre szabott szimulációs feladatsor alapján.
A jelöltek egy egész napos AC keretein belül többféle feladaton mennek keresztül (egyéni, csoportos, prezentáció, szerepjáték, stb.), mely feladatok során a megfigyelői csoport (általában 4 megfigyelő) értékeli az egyéni kompetenciáikat.


Mit nyújtunk?
• Partnerünkkel együttműködésben és az adott munkakör alapján kidolgozzuk az AC folyamatát, tartalmát és támogatjuk gyakorlati kivitelezését.
• Facilitátorként és megfigyelőként is részt veszünk a folyamatban.
• Biztosítjuk, hogy olyan életszerű helyzetekben legyenek láthatóak a jelöltek, melyekekben   megfigyelhetővé válnak egyéni kompetenciáik és teljesítményük előre jelezhető.
• Betanítjuk ügyfelünk munkatársait, hogy megfigyelőként részt vehessenek az AC-n, a „több szem” elve és az objektivitás érvényesülhessen döntéshozatalukban.


Az AC kidolgozásának lépései:
1. Munkakör-profil alapján azonosítjuk a kulcskompetenciákat, szimulációs feladatokat dolgozunk ki és elkészítünk egy minden részletre kiterjedő AC Kézikönyvet
2. Felkészítő tréninget tartunk a megfigyelő munkatársak számára
3. AC nap megszervezése; 2 fő tanácsadó részvételével
4. Írásos összefoglaló riportot készítünk a résztvevő jelöltekről
5. Igény esetén egyéni visszajelzés adunk a pályázóknak.


Az AC során kidolgozott AC kézikönyv a megbízó tulajdonába kerül az adott munkakörre szabott szimulációs feladatokkal együtt.
Az AC kompetenciáinak mérésére külsős szolgáltatói tesztek is igénybe vehetők, és beépíthetők az AC folyamatába.


Vállalási határidő:
15 munkanap – megbízástól az AC lebonyolításáig


E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel