HR PARTNER CONSULTING

Assessment center


Mit jelent?

Az Assessment Center (AC) a cégek, szervezetek munkaerő kiválasztásának egyik eszköze, mely a legnagyobb validitást és objektivitást nyújtó kiválasztási módszer. 

Ez a módszertan olyan kiválasztási folyamatoknál igazán hasznos döntéstámogató eszköz, ahol a jelöltek szakmai tudása, tapasztalata mellett, a készségeik, képességeik mérésével, 70-80%-osra növelhető a felvett munkatársak beválási mutatója.

A módszertannal egyszerre 6-8 pályázót tudunk vizsgálni egy megadott munkakörre kialakított feladatsor alapján. Magasabb szintű vezetői pozíciók esetében, illetve igény esetén azonban 1 jelölt kompetenciáit is fel tudjuk mérni.

Általában a jelöltek egy egész napos AC keretein belül többféle feladatot oldanak meg (egyéni, esettanulmány, csoportos, páros, prezentáció, tesztek stb.), mely feladatok során a megfigyelői csoport értékeli az egyéni kompetenciáikat, így láthatóvá téve a jelöltek erősségeit és esetleges fejlesztendő területeit a pozíció és a szervezet igényei szerint.


Az AC előnyei:

  • Széleskörű, több szempontú, objektívebb értékelést nyújt a jelöltekről
  • Döntésekhez több információ áll rendelkezésre, mint például egy általános interjú alkalmával
  • Könnyű a jelöltek összehasonlítása, mert mindenkinek azonos feladatokat kell teljesíteni
  • Valós helyzeteket modellez, jól előrejelzi a későbbi beválást.
  • A jelöltek élő tapasztalatokat szerezhetnek a szervezet kultúrájáról, megalapozottabban döntenek a pályázatukról.

Mit nyújtunk?

  • Partnerünkkel együttműködésben és az adott munkakör alapján kidolgozzuk az AC folyamatát, tartalmát és támogatjuk gyakorlati kivitelezését.
  • Facilitátorként és megfigyelőként is részt veszünk a folyamatban.
  • Biztosítjuk, hogy olyan életszerű helyzetekben legyenek láthatóak a jelöltek, melyekben megfigyelhetővé válnak egyéni kompetenciáik és teljesítményük előre jelezhető.
  • Betanítjuk ügyfelünk munkatársait, hogy megfigyelőként részt vehessenek az AC-n, a „több szem” elve és az objektivitás érvényesülhessen döntéshozatalukban.

Az AC során kidolgozott kézikönyv a megbízó tulajdonába kerül az adott munkakörre szabott feladatokkal együtt. A kompetenciák mérésére külsős szolgáltatói tesztek is igénybe vehetők, és beépíthetők az AC folyamatába. Kérje ajánlatunkat!

Vállalási határidő:
15 munkanap – megbízástól az AC lebonyolításáig


E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel