HR PARTNER CONSULTING

Egy különleges módszertan: Action Learning Team Coaching


„Mondd el és elfelejtem, mutasd meg és megjegyzem, engedd, hogy csináljam és megértem.”
(Konfuciusz)


A HR Partner Consulting által alkalmazott egyik innovatív módszertan az Action Learning Team Coaching.


Az Action Learning egy csoportos coaching módszer, amely kiváló olyan esetekben, amikor egy szervezetben:

• Vezetésfejlesztésre van szükség, de nem csupán készségfejlesztés a cél.
• A résztvevők nagyon különböző tapasztalatokkal és senioritással rendelkeznek.
• A résztvevők már számos tréningen vettek részt, és szeretnének a lehető leggyakorlatiasabban tanulni úgy, hogy közben a tényleges munkahelyi kihívásaikra is választ találjanak.
• Az együttműködést szeretnék fejleszteni a csoport tagjai között.
• Meglévő projektek, illetve vezetői problémák megoldására van szükség.
• Tanulószervezeti kultúrát szeretnének bevezetni és meghonosítani, azaz a csoporton belüli tudás kiaknázása és maximalizálása által oldják meg a feladataikat a vezetők.
• Nemzetközileg is jól „megmutatható” közvetlen eredményt látványosan produkáló programra van igény.


Az Action Learning Team 5-7 főből és egy Team Coachból áll, akik előre meghatározott időpontban fél – egy napra találkoznak. Valamennyi csoporttag egy olyan induló, vagy már futó vállalati projektet vagy személyes problémát hoz be az Action Learning (AL) csoportba, amiért ő felel. A résztvevők felváltva kerülnek a Témagazda szerepébe, miközben a többi csoporttag (Coachok) kérdéseket tesz fel, illetve releváns információkat oszt meg annak érdekében, hogy a témagazda elérje a célját.


Hogyan hat az Action Learning csoport coaching a résztvevőkre?

• A résztvevők számos vezetői és egyéb készséget szinte észrevétlenül sajátítanak el, pl.: döntéshozatal, prezentálás, célok kitűzése, akcióterv készítése, stb.
• A résztvevők között ki fog alakulni egy biztonságos és támogató közösség. Az így kialakult kapcsolati háló hatékonyabbá teszi az AL csoporton kívül végzett munkát is.
• A résztvevők tapasztalati úton sajátítanak el különböző coaching stílusokat és technikákat, amelyekkel azután saját kollégáikat is tudják támogatni.


Az AL csoportban a résztvevők megtanulnak egy cél érdekében együttműködni, illetve akár ellentétes szándékokat összehangolni. Ezek a készségek minden cégkultúrában a konstruktivitást erősítik.


ICF akkreditált Action Learning képzés

Mi, a HR Partner munkatársai elengedhetetlennek tartjuk a szakmaiságot, a minőséget és professzionális támogatást. Kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy az Action Learning Team Coaching képzésünk ICF-akkreditációval rendelkezik. Az International Coach Federation (ICF) szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág legelterjedtebb mércéjévé vált. Ezért is igazodunk képzésünkben az ő követelmény rendszerükhöz. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is megszereztük akkreditációjukat.

Miért érdemes akkreditált képzést választani? Tekintse meg itt! 


Még többet szeretne megtudni a módszerről? Keresse fel hivatalos Action Learning oldalunkat: actionlearning.hu

E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel