HR PARTNER CONSULTING

Outplacement

Mit jelent?

Senki sem szereti elbocsátani alkalmazottait, legyen akár személyes, akár szervezeti oka az intézkedésnek.

Az outplacement egy olyan humánpolitikai eszköz, amely segítséget nyújt az elbocsátott dolgozók és a munkáltatók számára a leépítésből eredő pszichológiai hatások feldolgozásában és az álláskeresésben. Az elbocsátás ugyanis nemcsak a munkavállalónak, hanem a munkáltatónak is nehéz helyzet, hiszen a maradó dolgozók bizonytalansága nagyobb, ami nagyban csökkenti a termelékenységet.

A HR Partner Consulting Outplacement programja támogatást nyújt a munkaadóknak és a munkavállalóknak egyaránt. Célunk, hogy az állásvesztés során a krízis feldolgozásában hatékony segítséget nyújtsunk mindkét félnek; szakmai konzultációval támogatjuk a munkaadókat, a munkavállalói oldalt pedig, hogy az álláskeresés okozta stressz helyét egy hatékony és sikert hozó folyamat váltsa fel. Outplacement szolgáltatásunkat elsősorban olyan megbízóinknak ajánljuk, akik számára fontos, hogy a leépítésre kerülő munkavállalók professzionális segítséget kapjanak álláskeresésükben egy külső tanácsadó gondoskodó és ösztönző támogatásával. Outplacement programjaink egyéni és csoportos formában is igényelhetőek.    


Az outplacement szolgáltatás előnyei a munkaadók számára: 

 • A leépítésre kerülő munkavállalók negatív indulatait tudja csökkenteni és segít megtartani önbecsülésüket a rájuk váró álláskeresési folyamat során. 
 • Az álláskeresési folyamatra történő felkészítést gyakorlott szakembereink segítik, így minden információt és tanácsot testre szabottan kapnak meg az érintett dolgozók, az önéletrajz javításától kezdve az egyéni álláskeresési stratégiáig. 
 • A vállalatnál a leépítésre kerülő munkatársak vezetőinek is komoly támogatást ad a felkészítés a helyzet hatékony kezelésére. 
 • Csökkenti a munkaadó és a leépítésre kerülő munkavállaló közötti konfliktust, s ezáltal elkerülhető a későbbi negatív image keltése. 
 • A vállalatnál maradó munkatársak biztonságérzete és lojalitása nem károsodik, könnyebben dolgozzák fel a cég életében érezhető változó időszakot és áll helyre a megszokott munkarutin. 
 • A gondoskodással formálódik a cég kultúrája is, pozitív, humánus üzenetet küld a munkatársak felé, érezteti velük, hogy ők maguk, mint magánszemélyek is fontosak a cég számára 


Az outplacement szolgáltatás előnyei a munkavállaló számára: 

 • A leépítésre kerülő munkavállaló negatív indulatait és érzéseit egy külsős tanácsadóval át tudja beszélni. Megértő és aktív figyelmet kap egy olyan szakértőtől, akitől később szakmai támogatásra is számíthat. 
 • A folyamatban a változás megélésnek legkritikusabb szakaszán tudja a tanácsadó hatékonyan átsegíteni a munkavállalót, hogy a cselekvési fázisba minél gyorsabban elérjen, hiszen ekkor lesznek álláspályázatai sikeresek. 
 • Tanácsadónk konkrét álláskeresési technikákkal és szemléletváltás elérésével (tudatosítás, felelősségvállalás, proaktivitás) tudja segíteni a munkavállalót a személyes álláskeresési stratégiájának kialakításában. 


Miért a HR Partner Consulting? 

Vállalati HR tudásunk 

Tanácsadóink a HR vállalati oldalán is komoly gyakorlatot szereztek. Mindannyian ismerjük az elbocsátás feladatát HR oldalról, hoztunk hasonlóan nehéz döntéseket napi munkánk során és irányítottunk vagy támogattunk leépítési folyamatokat is. 


Pozitív pszichológiai megközelítésünk 

Szakmai megközelítésünkben a tudatosításra, felelősségvállalásra és a proaktív cselekvésre helyezzük a hangsúlyt, mellyel a programban résztvevő munkatársaknál komoly felfogásbeli eredményeket tudunk elérni. Folyamatunk során a munkavállalók számára lehetőségként mutatjuk be a helyzetet és adunk kézzelfogható sikerélményeket is az indulás nehéz időszakában. 


Outplacement projekt menedzsment tapasztalatunk 

A csoportos leépítési folyamatokban szerzett gyakorlatunk olyan szakmai tudást és komplex ügykezelési rutint kínál ügyfelünk számára, mely alapján biztonsággal ránk bízhatja a folyamat teljes kidolgozását és lebonyolítását. Minden érintett szereplőt - munkatársat, vezetőt, a menedzsmentet és a HR csapatot is - professzionális módon tudjuk felkészíteni a rájuk váró feladatokra és helyzetekre. 


Testreszabott folyamatunk 

Hiszünk abban, hogy az outplacement szolgáltatás nem egy úgynevezett késztermék. Minden vállalat életében fájdalmas pont, ha munkavállalóitól meg kell válnia, s ezen tény alapján körültekintően és komoly odafigyeléssel határozzuk meg a javasolt folyamat lépéseit. Az általános outplacement szolgáltatási elemeken túl mindig a cég igényeire, cégkultúrájára és pénzügyi lehetőségeire szabjuk szolgáltatásunkat. 


Hiszünk a szolgáltatásunk értékében, mert az álláskeresés tanulható 

Vállalati HR-esként, fejvadászként és karrier tanácsadóként is azt tapasztaljuk, hogy az álláskeresés folyamata, eszköztára és gyakorlata is tanulható. A munkavállalók nagy többsége saját bőrén tapasztalja meg az álláskeresési folyamat nehézségeit és tanulja meg azok tanulságait. Külső tanácsadóként abban óriási segítséget tudunk nyújtani, hogy ezek a gyakorlati tapasztalatok összegezve és kidolgozott formában legyenek hozzáférhetőek az álláskeresők részére.


Mit nyújtunk?

 • Outplacement programjaink egyéni és csoportos formában is igényelhetőek.
 • Minden ügyfél igényt testreszabott módon szolgálunk ki, azaz a programba bevont munkatársak igényeit és a munkaadó lehetőségeit összhangba hozva dolgozzuk ki a leghatékonyabb outplacement megoldást.
 • Programjaink hossza is változó a pár órás online workshoptól kezdve, több hónapon keresztül tartó folyamat is lehet.


Módszertanunk lényege: 

 • Szakértői tudásunkkal az álláskeresők eszköztárát bővítjük, naprakész álláskeresési technikákkal gazdagítjuk tudásukat, karrier tanácsadást is végzünk.
 • Programjaink során a résztvevők képesek lesznek: 
 • egyéni álláskeresési stratégiájuk kialakítására, mellyel gyorsabbá és eredményesebbé tehető álláskeresésük 
 • javítani önismeretükön és pozitívan tekinteni a rájuk váró kihívásokra 
 • hatékonyan kommunikálni a rendelkezésükre álló összes álláskeresési csatornán
 • megismerni és elfogadni a munkaerőpiac sajátosságait és kezelni az álláskeresés során esetlegesen felmerülő kudarcokat is.

Leggyakrabban igényelt szolgáltatási formák:

  • Csoportos, álláskeresésre felkészítő tréning (1-2 napos)
  • Online, csoportos álláskeresési workshop (2 -3 óra)
  • Egyéni álláskeresési workshop (3-4 óra)
  • Egyéni karrier tanácsadás (1,5 óra/ alkalom, 1-5 alkalommal)

  Az egyéni karrier tanácsadásról bővebben ide kattintva olvashat.

  E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
  telefon: +36 1 226 4217
  HR Partner Consulting Kft.
  Adatvédelmi szabályzat

  Valódi partner, valódi megoldások.

  Fel