HR PARTNER CONSULTING

Rezilienciafejlesztés, stresszkezelés és mindfulness

Stresszkezelés és reziliencia tréningünk bemutatása 

A stressz a 21. század egyik legkárosabb környezeti hatása. A stressz egyenesen összefüggésbe hozható számtalan pszichológiai és fizikai betegséggel és erőteljesen rontja életminőségünket és munkahelyi teljesítményünket. Veszélyességét nem csak az adja, hogy az utóbbi időkben ugrásszerűen megnőtt a minket érő stressz mennyisége, hanem az is, hogy hajlamosak vagyunk figyelmet sem fordítani felé ameddig nem túl késő, vagy kifejezetten káros eszközöket használunk a stresszel való megküzdéshez.

A stresszt manapság szinte lehetetlen kikerülni. A feladat éppen ezért ma már nem az, hogy kikúráljuk magunkat belőle, hanem hogy elfogadjuk, hogy van és lesz is. Az életünk szerves része. Programunk célja tehát nem más, mint olyan szemlélet és eszköztár biztosítása a résztvevők számára, amely stressz mélyebb megismerése és személyes stresszoraink felismerésén keresztül segít egyénre szabott megküzdési stratégiák kialakításában és segítséget nyújtson azok implementálásában mindennapi és munkahelyi életünk során.

A képzés nagyon gyakorlatias módon foglalkozik a témával, és azonnal bevethető módszereket ad át a stressz kezeléséhez, és a belső energiák mozgósításához és egyensúlyba hozásához. Az alábbiakban bemutatjuk a lehetséges programelemeket és kereteket, amelyeket a megbízói igények függvényében és előkészítő beszélgetések során még inkább a résztvevőkre hangolunk. 


„Bevezetés a mindfulnessbe” programunk bemutatása

Egyre több embertől hallani, hogy mekkora stressz éri őket a mindennapokban. A munkahelyen hatalmas a nyomás, rövidek a határidők, sok a feladat. Ha ez nem lenne elég, sokszor a munkahelyet elhagyva is sokáig a munka körül forog a tudatunk és nem tudunk átkapcsolni „pihenő üzemmódba”, ez pedig egyenesen hozza magával a munkavállaló kiégését rövidebb-hosszabb távon. 
Milyen folyamatok zajlanak le bennünk ilyenkor? Mit üzen a testünk és a lelkünk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre segít választ találni a Mindfulness, amely kiváló eszköz ahhoz, hogy jobban élvezzük a hétköznapokat és hatékonyabban töltődjünk fel a pihenő időnk során.

A folyton változó piaci környezetnek való megfeleléshez elengedhetetlen a folyamatos változtatás, ami nem csak felerősíti a meglevő feszültségeket, de egyre növekvő nyomást helyez a munkavállalókra és a vezetőkre is. Mindennek magas szinten megfelelni korántsem egyszerű feladat.
A mindfulness egy olyan multifunkcionális eszköz, amely tudományosan igazoltan pozitív hatással van elménkre. Segítségével nem csak a hétköznapi és a munkahelyi stressz kezelhető könnyedebben, de az általános rezilienciát is pozitívan befolyásolja.

Ezen felül számtalan egyéb kognitív és emocionális funkciót fejleszt szinte észrevétlenül: növeli a figyelmi kapacitást és fókuszáltabbá tesz, segít azonosítani a kontraproduktív szokásainkat és gondolkodási mintáinkat – és kilépni belőlük, valamint növeli az érzelmi intelligenciát. Ezek eredményeképpen a mindfulness képzés hatására a résztvevők nem csak nyugodtabbak, de kipihentebbek, egészségesebbek, empatikusabbak és produktívabbak lesznek. Elsajátítása és gyakorlása mindezek mellett egyáltalán nem kíván speciális szakmai tudást, vagy eszközöket, és a kollégák sem fognak az asztalon ülve meditálni. A tréningünkön bemutatott mindfulness technikák bárhol és bármikor szinte észrevétlenül gyakorolhatóak, az igazán elkötelezettek számára pedig elég, ha reggelente vagy a nap során elosztva, szánnak rá 10-20 percet. 


Átfogó rezilienciafejlesztő program mindfulness alapokon

Stressz hatásokkal, munkaterheléssel és fenntartható csúcsteljesítménnyel kapcsolatos személyes erősségek és fejlesztendő területek tudatosítása és fejlesztése, kiscsoportos folyamat keretében.
A program célja: a napi, munkahelyi stressz kezelését, a kiégés megelőzését és a személyes erőforrások tudatosítását és fenntartható fejlődését szolgáló gyakorlatias program megtartása, lehetőség szerint minél testre szabottabb szakmai tartalommal, az erre nyitott vezető munkatársak számára.

A tréning szakmai tartalma a HR Partner Consulting nagyvállalati reziliencia programjaira, sportpszichológiai fejlesztő technikákra, a growth mindset teóriára, a SearchInsideYourself Leadership Institute (SIYLI, Google), az Institute for Mindful Leadership (IfML, General Mills) és az Oxford Mindfulness Center (OMC) mindfulness és neuroscience módszertanaira, valamint kognitív- és pozitív pszichológiai fejlesztő módszerekre épül. 
E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel