HR PARTNER CONSULTING

Szervezetfejlesztés, szervezeti változások támogatása


„Nem a legerősebb faj marad fenn hanem az, amelyik a legjobban alkalmazkodik a változásokhoz.”
(Charles Darwin)


Mindennapjaink részévé vált a folyamatos változás, átalakulás, minden szervezetnek időről időre meg kell újulnia a versenyképességének fenntartása érdekében. Szervezetfejlesztési szolgáltatásunkkal támogatjuk és ösztönözzük a vállalat megújulását. Ezt többek közt a szervezeti stratégia, a struktúra és kultúra összehangolásával, a szervezeti azonosulás elősegítésével, a beosztottak megnyerésével és az egyéni készségek fejlesztésével érjük el.


Szervezeti kultúra-formálás
A kultúra megeszi a stratégiát reggelire” – fogalmazott Peter Drucker, az ismert menedzser guru. Bármilyen iparágban tevékenykedjen is a vállalat, nem lehet sikeres a piacon akkor, ha a szervezeti kultúra a stratégia ellen dolgozik, vagyis ha az elakadások a munkatársi attitűd, értékrend és szokások szintjén jelennek meg. A szervezeti kultúra formálása ugyanakkor a legnagyobb kihívást jelentő szervezetfejlesztői feladat, hiszen alapvető szemléletváltás szükséges hozzá. A HR Partner Consulting tanácsadói számos sikeres kultúra-fejlesztési folyamatot támogattak az elmúlt években a jelen szervezeti kultúra diagnózisától a kultúra-vízió megfogalmazásán keresztül egészen az új kultúrához vezető konkrét lépések definiálásáig, illetve azok megvalósításáig.


Átfogó szervezeti változások támogatása
Noha a kultúraváltás egy kiemelkedően komplex változási folyamat a szervezet életében, egy vállalat rengeteg más változással kell, hogy szembenézzen évről évre. Két szervezeti egység összeolvadása vagy szétválása, egy nagy volumenű létszámleépítés, vagy éppen egy új szervezeti rendszer bevezetése mind olyan helyzetek, amelyek során a profi változáskezelés elengedhetetlen. Változáskezelési projektjeink során több oldalról is támogatást nyújtunk: felkészítjük a vezetőket a változás szakszerű menedzselésére, részt veszünk a változás kommunikációs stratégiájának kialakításában, tematikus workshopokkal segítjük a munkatársak attitűdváltását és az szervezeti ellenállás csökkentését.


Szervezeti diagnózis és akciótervezés
A legtöbb szervezeti változás kiindulópontját egy alapos helyzetértelmezés kell, hogy jelentse. A HR Partner szakértői több, mint 15 éve foglalkoznak szervezeti diagnózisok készítésével és ebből kiindulva támogatják a vezetést a változási célok megfogalmazásában és megvalósításában.


Informális kapcsolati hálók diagnózisa
Speciális diagnosztikai módszertanunkkal feltérképezzük a szervezet informális kapcsolatrendszerét. A menedzsmenttel közösen értelmezve a kapcsolati térkép alapján születnek azok a változtatási akciók, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalat maximálisan kihasználja az szociális hálóban rejlő kommunikációs és egyéb lehetőségeket.


Változási projektek menedzsmentje
A szervezeti diagnózist és az akciótervezést követően minden változási projektben kritikus kérdés a projektmenedzsment. Ezen a területen is támogatjuk a szervezeteket akár úgy, hogy átvesszük a komplex projekt menedzselésének feladatát, akár úgy, hogy felkészítjük erre a kijelölt belső projektmenedzsert.


E-mail:info@hrpartnerconsulting.hu
telefon: +36 1 226 4217
HR Partner Consulting Kft.
Adatvédelmi szabályzat

Valódi partner, valódi megoldások.

Fel